B-Dagtrips: niet altijd de meest voordelige keuze

Date : 26/04/2018


De verlengde weekends van mei staan voor de deur. Voor velen is dit het ideale moment om een daguitstap te plannen.

De NMBS speelt hierop in met haar B-dagtrips voor pretparken, dierentuinen, museums, evenementen, ...

Ze promoot de B-dagtrips als een “slimme en voordelige keuze”. Maar is dit altijd zo?

Wij hebben al meerdere klachten ontvangen van reizigers die achteraf opmerkten dat het voor hen voordeliger was om het treinticket en toegangsticket van de attractie apart te kopen.

Bepaalde leeftijdsgroepen hebben namelijk recht op goedkopere formules om met de trein te reizen. Zo kunnen kinderen tot 12 jaar onder bepaalde voorwaarden gratis reizen. Jongeren tot en met 25 jaar kunnen ook genieten van voordelige formules (Go Pass 1 en 10, Go Unlimited). 65-plussers kunnen een voordelig seniorenbiljet aankopen.

Daarnaast bieden bepaalde attracties ook aangepaste prijzen aan voor verschillende leeftijdscategorieën. Zo mogen kinderen onder een bepaalde leeftijd gratis binnen. Soms worden er ook groepstarieven of gezinstickets aangeboden.

Bij de aankoop van een B-dagtrip, of dit nu online, via het loket, of via de automaat is, zal u van de NMBS geen waarschuwing krijgen als het goedkoper is om uw treinreis en toegangsticket apart te boeken.


Onze tip:

Als je van plan bent om een daguitstap te boeken met de trein, kijk je best goed na of reizen met een B-dagtrip de meest voordelige oplossing is. Soms is de aankoop van een apart trein- en toegangsbiljet goedkoper. Hou er bij de vergelijking wel rekening mee dat het metro-, bus- of tramticket soms inbegrepen is in de B-dagtrip.

Development & Web design by defimedia, Powered by AToms®