Enquête over passagiersrechten – deel uw reiservaringen

Date : 14/12/2017

De Europese Unie is het enige gebied ter wereld waar er een regelgeving werd opgesteld ter bescherming van passagiers die reizen met het vliegtuig, de trein, de boot of de bus.

De Europese Rekenkamer vindt echter dat deze wetgeving nog verbeterd kan worden en heeft hierover een onderzoek opgestart. Ze kwam ook tot de vaststelling dat reizigers vaak onvoldoende op de hoogte zijn van hun rechten. 

Daarom lanceerde ze een enquête over deze passagiersrechten. Ze neemt dit initiatief om de ervaringen van gewone reizigers te verzamelen.

De Rekenkamer zal de resultaten van deze enquête gebruiken om aanbevelingen te doen aan de Europese Commissie over de wijze waarop passagiersrechten nog beter uitgevoerd kunnen worden.

De Europese Rekenkamer zal zelf geen concrete vragen of klachten behandelen. U kan steeds contact opnemen met onze dienst indien u meer informatie wenst over uw rechten als treinreiziger of als u een concrete klacht wenst in te dienen.

De enquête neemt ongeveer 5 minuten in beslag en uw antwoorden zijn anoniem. U kunt uw persoonlijke ervaringen invullen in het vak dat daarvoor voorzien is. 

U kan de enquête opstarten door te klikken op deze link .

Development & Web design by defimedia, Powered by AToms®