Staking 13 februari

Date : 12/02/2019


Van dinsdag 12 februari (22u00) tot woensdag 13 februari (22u00) zal het treinverkeer zeer ernstig verstoord zijn omwille van een staking. Sinds de invoering van de alternatieve dienstregeling, tracht de NMBS in dit geval toch een beperkte treindienst te organiseren. Kies je ervoor om toch de trein te nemen? De NMBS raadt aan om de dag voor de staking en nog eens voor je vertrek na te gaan welke treinen er rijden op jouw traject.

Moet je een internationale trein halen? Neem dan contact op met de betrokken vervoerder om na te gaan of je trein rijdt.

Beschik je over een abonnement of over een ander geldig vervoerbewijs en ondervond je een vertraging? Dan kan je een compensatie aanvragen.

Als je op een binnenlands traject een treinvertraging hebt ondervonden van meer dan 60 minuten, heb je recht op een compensatie van 100% van de waarde van een enkele reis.


Let wel! Wil je dit bedrag in geld ontvangen, dan moet je je rekeningnummer vermelden in het vak onderaan het compensatieformulier. Doe je dit niet, dan krijg je de compensatie via een waardebon of via de elektronische portefeuille (MOBIB-en treinkaarthouders).

Ook voor vertragingen van minstens 15 of 30 minuten is een compensatie mogelijk, maar dan moet je deze opnemen op het formulier voor herhaaldelijke vertragingen.

Meer informatie over het compensatiesysteem en het aanvraagformulier vind je op de website van de NMBS: https://www.belgiantrain.be/nl/support/customer-service/compensation


Opgelet: voor internationale reizen gelden er andere compensatieregels (meer informatie: https://www.b-europe.com/NL/Veelgestelde-Vragen/Klantendienst#Compensation).


Wij vinden dat de systemen om compensatie aan te vragen niet altijd uitblinken in eenvoud of klantvriendelijkheid. Bij vragen over je rechten of als je niet begrijpt waarom jouw aanvraag werd geweigerd, kan je steeds bij ons terecht. Wij onderzoeken je dossier en bemiddelen met de spoorwegmaatschappij als we van mening zijn dat de regels niet gerespecteerd werden (http://www.ombudsrail.be/nl/contact.html?IDD=92&IDC=6).

Development & Web design by defimedia, Powered by AToms®