Nieuwe vertrekprocedure vanaf 10 juni

Date : 05/06/2018


Ombudsrail krijgt soms klachten van reizigers die net voor het vertrekuur van de trein toekomen en toch niet meer mogen instappen omdat het vertreksignaal al werd gegeven. Er staat op dat moment nog één deur open, maar de treinbegeleider verbiedt de reizigers om nog op te stappen. Dat dit soms tot hevige discussies en onveilige situaties kan leiden, hoeft niet gezegd.

De NMBS lanceert op 10 juni haar nieuwe vertrekprocedure die de grijze zone tussen het geven van het vertreksignaal en het effectieve vertrek van de trein zou moeten uitschakelen.

Sommige reizigers denken namelijk dat ze tot het precieze vertrekuur kunnen opstappen, terwijl het de bedoeling is dat de trein zich ook effectief in beweging zet op dit uur.

Vanaf 10 juni zullen alle treindeuren 30 seconden voor het geplande vertrek van de trein sluiten. In de praktijk werden de deuren hiervoor ook al even voor het vertrek gesloten, uitgezonderd de deur van de treinbegeleider.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat de trein op tijd het station binnenrijdt!

Kom in ieder geval zelf voldoende op voorhand naar het station. Zo draag jij alvast je steentje bij tot het stipte vertrek van de trein.

Development & Web design by defimedia, Powered by AToms®