Dossier in de kijker : Fout op het treinticket

Date : 08/08/2018


Wat kan de ombudsdienst voor jou doen? Hieronder vind je een voorbeeld van een dossier dat wij behandelden:

Enige weken voor de vertrekdatum koopt de reiziger aan een NMBS-loket biljetten voor de Eurostar. Op de dag van het vertrek merkt hij dat de tickets een foute geldigheidsdatum dragen: ze waren voor de dag voordien. De reiziger moet nieuwe, duurdere vervoerbewijzen kopen. De NMBS wil niets terugbetalen: de klant moest de tickets maar beter controleren toen ze overhandigd werden.

Om tot een kwaliteitsvolle dienstverlening te komen, adviseren we de NMBS om de reizigers te sensibiliseren over het belang van het controleren van vervoerbewijzen. De NMBS bevestigt ons dat ze dit verder zal onderzoeken.

Bijkomend geven we de NMBS het advies om ervoor te zorgen dat de loketbedienden steeds de bestelling met de reiziger overlopen. De vervoersmaatschappij beweert echter dat ze reeds het nodige doet.

Moraal van het verhaal : overloop steeds samen met de loketbediende de tickets die je juist kocht. Als je dan een fout ontdekt, kan dit nog rechtgezet worden. Merk je pas later op dat hetgeen je kreeg niet overeenstemt met wat je wou, dan weigert de spoorwegmaatschappij vaak om dit nog aan te passen. Zelfs wanneer de reis nog moet plaatsvinden.

Development & Web design by defimedia, Powered by AToms®