Groepsreizen zomer 2021


Door de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen verenigingen in de zomermaanden terug activiteiten organiseren voor grotere groepen. De NMBS past de voorwaarden voor groepsreizen dan ook aan. Een groepsreis reserveren kan als je met minstens 15 personen reist.

Vanaf 9 juni mag je groep uit maximaal 50 leden bestaan (begeleiders niet inbegrepen).

Vanaf 25 juni wordt dit aantal verhoogd naar 100 en vanaf 30 juli naar 200 groepsleden (begeleiders niet inbegrepen).

Je moet wel rekening houden met volgende richtlijnen:

  • Op dit moment moet je je reservatie ten laatste 10 werkdagen voor de reisdatum aanvragen.

  • Tijdens de spitsuren (op weekdagen tussen 07.00 en 9.00 uur en tussen 16.00 en 18.30 uur) laat de NMBS maar een beperkt aantal reservaties toe. Op treinen naar Brussel zijn er tijdens de spitsuren zelfs geen reservaties mogelijk.  

  • Het aantal leden van de groep kan niet verhoogd worden nadat de tickets werden afgeleverd.

  • Er gelden aangepaste omruilings en terugbetalingsvoorwaarden.

  • Groepen mogen geen fietsen meenemen op de trein.


Opgelet! Deze voorwaarden kunnen nog wijzigen afhankelijk van de maatregelen tegen het coronavirus, met mogelijk een wijziging of annulatie van je reis tot gevolg.  

We raden je zeker aan om tijdig te reserveren zodat er nog plaats is voor je groep.

Op de website van de NMBS vind je algemene informatie over groepsreizen en het Group Ticket (tarieven, voorwaarden …). Op deze pagina vind je een overzicht van de bijkomende maatregelen en een link naar het reservatieformulier. De NMBS stelt ook een FAQ-pagina ter beschikking over groepsreizen.

Als je problemen ondervond bij de reservatie van de groepsreis of tijdens je reis zelf, kan je een klacht indienen bij de NMBS via haar contactformulier.

Als je niet tevreden bent met het antwoord van de NMBS, of als je geen antwoord krijgt binnen een termijn van 1 maand, dan helpt de ombudsdienst je graag verder.


* Alle info uit dit bericht is gebaseerd op gegevens die wij op het moment van publicatie ter beschikking hebben. Ombudsrail is niet verantwoordelijk voor onjuistheden ten gevolge van gewijzigde informatie.

share