Neem je fiets gratis mee op de trein tussen 01/07/2020 en 31/12/2020 - update ​​​​​​​


Naar aanleiding van de beslissingen van de superkern mogen reizigers hun fiets vanaf 01/07/2020 tot 31/12/2020 gratis meenemen op de trein. De NMBS heeft door de toename van het aantal reizigers die hun fiets meenemen op de trein nu beslist om nieuwe regels in te voeren.

Op de website van de NMBS vind je hierover bijkomende informatie. Het persbericht vind je hier.

Op de productpagina van het biljet “Fiets Supplement” vind je bijkomende belangrijke informatie en de productvoorwaarden. .


We geven je graag enkele bijkomende tips mee:

  • Plooifietsen mag je altijd gratis meenemen. Je moet deze fiets opgeplooid vervoeren en op de daarvoor voorziene plaats zetten (onder je zitplaats, tussen de zetels of een andere bagageruimte zonder dat de plooifiets deze ruimte overschrijdt). De NMBS wijst elke verantwoordelijkheid af in geval van diefstal of verlies.

  • Fiets niet in het station of op het perron of je riskeert een boete (meer informatie hierover vind je in dit artikel).

  • Fietsaccessoires die je van de fiets kunt afhalen, hou je best bij je om ze te beschermen tegen diefstal of verlies. De NMBS wijst alle aansprakelijkheid af als er stukken ontbreken.


Ondervind je problemen tijdens je treinreis met de fiets? Je kan de NMBS contacteren via het nummer 02/528.28.28 of via haar contactformulier.

Als je niet tevreden bent met het antwoord van de NMBS, of als je geen antwoord krijgt binnen een termijn van 1 maand, dan helpt de ombudsdienst je graag verder.


* Alle info uit dit bericht is gebaseerd op gegevens die wij op het moment van publicatie ter beschikking hebben. Ombudsrail is niet verantwoordelijk voor onjuistheden ten gevolge van gewijzigde informatie.

.
share