Neem je fiets gratis mee op de trein tussen 01/07/2020 en 31/12/2020 - update ​​​​​​​


Naar aanleiding van de beslissingen van de superkern mogen reizigers hun fiets vanaf 01/07/2020 tot 31/12/2020 gratis meenemen op de trein. Er gelden wel enkele voorwaarden:

  • Je moet beschikken over een biljet “Fiets Supplement”. Volgens de NMBS is dit voornamelijk om verzekeringsredenen. 

  • Je moet steeds de treinbegeleider aanspreken voor je opstapt. Als de plaatsen op de trein voor fietsen bezet zijn, zal je verplicht worden om de volgende trein te nemen.

  • Omwille van logistieke redenen laat de NMBS niet toe dat groepen fietsen meenemen.

  • Het is ook niet toegestaan om je fiets in-, uit- of over te laden in de stations Brussel-Centraal, Brussel-Kapellekerk of Brussel-Congres. In de stations Bastogne-Noord en Bastogne-Zuid mag je je fiets niet inladen.

  • Plooifietsen mag je altijd gratis meenemen. Je moet deze fiets opgeplooid vervoeren en op de daarvoor voorziene plaats zetten (onder je zitplaats, tussen de zetels of een andere bagageruimte zonder dat de plooifiets deze ruimte overschrijdt).

  • Het fietsbiljet is enkel geldig tussen de stations die op het ticket vermeld staan. Je kan dit biljet dus niet gebruiken als vrijkaart om te reizen binnen een bepaalde zone van stations.


Verder geven we je ook nog deze tips mee:

  • Fiets niet in het station of op het perron of je riskeert een boete (meer informatie hierover vind je in dit artikel).

  • Fietsaccessoires die je van de fiets kunt afhalen, hou je best bij je om ze te beschermen tegen diefstal of verlies. De NMBS wijst alle aansprakelijkheid af als er stukken ontbreken.


Meer informatie over het biljet “Fiets Supplement” vind je op de website van de NMBS.

Ondervind je problemen tijdens je treinreis met de fiets? Je kan de NMBS contacteren via het nummer 02/528.28.28 of via haar contactformulier.

Als je niet tevreden bent met het antwoord van de NMBS, of als je geen antwoord krijgt binnen een termijn van 1 maand, dan helpt de ombudsdienst je graag verder.


* Alle info uit dit bericht is gebaseerd op gegevens die wij op het moment van publicatie ter beschikking hebben. Ombudsrail is niet verantwoordelijk voor onjuistheden ten gevolge van gewijzigde informatie.

share