B-Dagtrips: niet altijd de meest voordelige keuze


In de zomervakantie trekken heel wat mensen er graag een dagje op uit.

De NMBS speelt hierop in met haar B-dagtrips voor pretparken, dierentuinen, museums, evenementen, …

Ze promoot de B-dagtrips als een “slimme en voordelige keuze”. Meestal is dat ook zo, maar is dit altijd het geval?

Wij ontvingen in het verleden meerdere klachten van reizigers die achteraf opmerkten dat het voor hen voordeliger was om het treinticket en toegangsticket van de attractie apart te kopen.

Bepaalde leeftijdsgroepen hebben namelijk recht op goedkopere formules om met de trein te reizen. Zo kunnen kinderen tot 12 jaar onder bepaalde voorwaarden gratis mee. Jongeren tot en met 25 jaar genieten van voordelige formules (Go Pass 1 en 10, Go Unlimited) en voor 65-plussers is er het Seniorenbiljet. In het weekend reis je mogelijk goedkoper met een Weekendbiljet.

Ook de attracties hanteren soms aangepaste prijzen voor bepaalde leeftijdscategorieën. Zo mogen kinderen onder een bepaalde leeftijd gratis binnen of worden er groepstarieven of gezinstickets aangeboden. Maar, koop je een B-dagtrip - online, via het loket of via de automaat – dan zal de NMBS je niet waarschuwen als het voor jou goedkoper is om treinreis en toegangsticket apart te boeken.

Onze tip:
Als je van plan bent om een daguitstap te boeken met de trein, kijk je best goed na of reizen met een B-dagtrip de meest voordelige oplossing is. Soms is de aankoop van een apart trein- en toegangsbiljet goedkoper. Hou er bij de vergelijking wel rekening mee dat het metro-, bus- of tramticket soms inbegrepen is in de B-dagtrip.

Kocht je een B-dagtrip en ondervond je problemen tijdens je treinreis? Neem eerst contact op met de klantendienst van de NMBS

Krijg je binnen de maand geen reactie van de spoorwegonderneming of ben je niet tevreden met haar antwoord? Neem contact op met Ombudsrail. Wij zullen je klacht verder onderzoeken.

    share