De B-Dagtrip is niet meer, leve het Discovery Ticket


Zomerse temperaturen, de zon op haar hoogtepunt, onze herwonnen vrijheden … meer is er niet nodig om er terug op uit te trekken en onze contreien te ontdekken. De perfecte kans om te genieten van het Discovery Ticket, een voordeelticket voor uitstappen dat de B-Dagtrips vervangt. Deze naamsverandering gaat eveneens gepaard met een aangepaste procedure.

Eerder verkocht de NMBS een gecombineerd ticket “trein + inkom”. Dit is niet meer het geval. Nu moet je eerst een toegangsticket kopen (voor een museum, dierentuin, expositie, pretpark – zie de volledige lijst met partners op de website van de NMBS). Met dit ticket op zak kan je naar het loket, verkoopautomaat of de website. Met een unieke code op het inkomticket geniet je van 50% korting op je H/T-ticket.

Let er wel op dat het aanbod Discovery Tickets dat verkocht wordt via de loketten en verkoopautomaten beperkt is. Het volledige aanbod is wel beschikbaar als je je aankoop online doet.

Onze waarschuwingen van twee jaar geleden betreffende de B-Dagtrips blijven ook nu nog gelden: afhankelijk van je specifieke situatie (jongeren onder de 26, senioren, …) is het treinticket aan 50% korting niet altijd het meest voordelige. Vergelijk dus eerst de verschillende tarieven voordat je een ticket koopt, zeker omdat de online aangekochte vervoerbewijzen niet terugbetaalbaar zijn.

Alle informatie over het Discovery Ticket vind je op de website van de NMBS. Opgelet, het Discovery Ticket kan enkel gebruikt worden vanaf 09.00 uur.

Ondervind je problemen bij de aankoop of het gebruik, contacteer dan de NMBS via 02/528.28.28 of maak gebruik van het NMBS invulformulier.

Als je geen antwoord krijgt, of je kan je niet vinden in het verkregen antwoord, aarzel dan zeker niet ons te contacteren. Je dossier wordt dan door ons onderzocht.


* Alle info uit dit bericht is gebaseerd op gegevens die wij op het moment van publicatie ter beschikking hebben. Ombudsrail is niet verantwoordelijk voor onjuistheden ten gevolge van gewijzigde informatie.

share