Hop on the next train


Stel: je wil binnenkort een treinreis maken van Brussel naar Aix-en-Provence. La douce France, leven als god in Frankrijk, er even rustig tussenuit. Om op je bestemming te raken, neem je de Thalys tot Parijs waar je overstapt op een TGV naar Aix-en-Provence. In Parijs merk je echter dat de hogesnelheidstrein naar je bestemming werd geschrapt. Geen nood! Je kan gratis op de volgende trein stappen.

Verschillende spoorwegondernemingen laten toe dat je gratis de volgende hogesnelheidstrein neemt als je een aansluiting mist door een vertraging of afschaffing van een andere HST. De enige voorwaarde is dat er nog ruimte beschikbaar is op de volgende trein. Bevind je je in deze situatie, neem dan zeker contact op met de spoorwegonderneming bij wie je de tickets kocht of met de betrokken vervoerder. Is er in het overstapstation een internationaal loket aanwezig, dan je ook daar om informatie vragen.

Deze service wordt aangeboden als je reist met een HST van DB, ICE, TGV, Eurostar, ÖBB Railjet, Thalys en TGV Lyria. Ondervond je tijdens je laatste reis een soortgelijk probleem en werd je niet de juiste service aangeboden, dan kan je een klacht indienen bij de desbetreffende vervoerder. Op onze FAQ-pagina vind je een lijst met de contactgegevens van de verschillende spoorwegondernemingen.

Ben je niet tevreden met het verkregen antwoord, of heb je binnen een maand geen reactie ontvangen, dan onderzoeken wij graag uw dossier.


share