Invoering coronapas (pass sanitaire) in Frankrijk: gevolgen voor treinreizigers


Frankrijk voerde onlangs de “pass sanitaire” in. Deze coronapas moet je voorleggen bij bepaalde activiteiten in Frankrijk. Het gebruik van deze pas werd ook uitgebreid naar langeafstandsreizen per trein en bus binnen Frankrijk. Meer informatie over de “pass sanitaire” vind je op de website van de Franse overheid.

Informeer je dus goed als je van plan bent om binnen Frankrijk te reizen.

Als je vanuit België met de trein naar Frankrijk reist, moet je ook aan bepaalde regels voldoen en de nodige documenten kunnen voorleggen. Op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken vind je meer info.

Hou tevens rekening met de regels die je moet volgen als je terugkeert naar België (vb. PLF-formulier). Meer hierover vind je hier.

Je kan de betrokken spoorwegonderneming contacteren bij vragen over je treinreis. Op onze FAQ-pagina, onder de vraag “Hoe dien ik eerst een klacht in bij de betrokken spoorwegonderneming?”, vind je de contactgegevens van de belangrijkste vervoersmaatschappijen.


* Alle info uit dit bericht is gebaseerd op gegevens die wij op het moment van publicatie ter beschikking hebben. Ombudsrail is niet verantwoordelijk voor onjuistheden ten gevolge van gewijzigde informatie.


share