Lancering nieuwe app NMBS ​​​​​​​


De NMBS heeft haar nieuwe app voor iOS en Android gelanceerd.

Je kan hem downloaden via de App Store of de Play Store. Als je de MoveSafe-app van de NMBS reeds geïnstalleerd hebt, is het voldoende om deze te updaten. De oude NMBS-app kan je daarna verwijderen. Controleer wel eerst of er nog tickets beschikbaar zijn die je in de app aankocht.

Op haar website publiceerde de NMBS een overzicht van de grootse veranderingen en de belangrijkste functionaliteiten. Zo voorspelt de nieuwe app de bezettingsgraad van de treinen die je opzoekt, krijg je toegang tot je MyNMBS-account en kan je ook Multi’s en Klasverhogingen kopen.

Vanaf 01/02/2020 betaal je minder voor een Multi als je hem in de nieuwe app koopt. Er zijn verschillende Multi’s: de Youth Multi (Go Pass 10), Student Multi (Campuskaart), Standard Multi (Rail Pass) en de Local Multi (Key Card). Op dit moment is enkel de Student Multi niet beschikbaar in de app.

Als je tickets of Multi’s in de app wil kopen, moet  je wel beschikken over een My NMBS-account.

Op de NMBS-website vind je een FAQ over de mogelijkheden en het gebruik van de app en enkele instructiefilmpjes.

Ondervind je problemen bij het gebruik van de nieuwe app? Je kan dit melden aan de NMBS via haar contactformulier.

Als je niet tevreden bent met het antwoord van de NMBS, of als je geen antwoord krijgt binnen een termijn van 1 maand, dan helpt de ombudsdienst je graag verder.

share