Noodnummer Securail


Ondanks de gezondheidscrisis die ons leven al een tijd in de tang heeft, kan je je gelukkig nog steeds veilig met de trein verplaatsen. Eén van de voorwaarden is wel om tijdens de rit je mondmasker aan te houden. Het mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar, zowel in de trein, de stationsgebouwen, als op de overdekte perrons en in de parkings. De meerderheid van de treinreizigers respecteert deze regel, maar toch zijn er soms mensen die dit niet correct opvolgen.

Daarnaast stelde de NMBS in 2021 een stijging vast van het aantal gevallen van agressie ten opzichte van haar personeel. Ook reizigers kunnen hiervan het slachtoffer zijn.

Heb je een verdachte situatie opgemerkt? Ben je getuige of slachtoffer van agressie? Je kan het noodnummer 0800/30 230 van Securail bellen of de politie op het nummer 101. Het noodnummer van Securail is gratis en steeds bereikbaar, zelfs als je belkrediet op is.

De NMBS raadt aan om, indien mogelijk, de opvallende kenmerken van de dader te onthouden. Geef zoveel mogelijk informatie aan de politie of aan Securail (station, treinnummer, rijtuig, uur van de feiten, beschrijving kledij dader, gestalte …).

Meer informatie over de veiligheid op het spoordomein vind je op de website van de NMBS.


Foto:  Securail © NMBS, https://press.nmbs.be/media

share