Noodnummer Securail  - berichten via Whatsapp of per SMS


Heb je iets verdachts opgemerkt? Ben je getuige of slachtoffer van agressie? Je kan het Securail noodnummer 0800/30.230 bellen of de politie via het nummer 101. Het noodnummer is gratis en altijd beschikbaar, zelfs als je belkrediet op is.

De NMBS raadt aan om, indien mogelijk, de opvallende kenmerken van de dader te onthouden. Geef zoveel mogelijk details aan de politie of aan Securail (station, treinnummer, rijtuig, uur van de feiten, beschrijving kledij dader, gestalte …).

Meer informatie en advies over veiligheid op de trein of in en rond de stations vind je op de NMBS-website.

Top op vandaag is het niet mogelijk om in noodgevallen Securail discreet te contacteren. Het lijkt ons echter belangrijk dat je deze mogelijkheid hebtEchter is hetals je je onveilig voelt in de trein.

Minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet, vertelde begin 2022 in de Kamer dat de NMBS werkte aan een systeem dat noodoproepen via Whatsapp en SMS mogelijk maakt. Helaas moeten we vaststellen dat dit systeem nog steeds niet operationeel is.

We zullen je informeren van zodra Securail discreet via Whatsapp en SMS bereikbaar is, wat hopelijk snel het geval zal zijn.

share