Noodnummer Securail – meldingen via Whatsapp of SMS


Heb je een verdachte situatie opgemerkt? Ben je getuige of slachtoffer van agressie? Je kan bellen naar het noodnummer 0800/30 230 van Securail of naar de politie op het nummer 101. Het noodnummer van Securail is gratis en steeds bereikbaar, zelfs als je belkrediet op is.

De NMBS raadt aan om, indien mogelijk, de opvallende kenmerken van de dader te onthouden. Geef zoveel mogelijk details aan de politie of aan Securail (station, treinnummer, rijtuig, uur van de feiten, beschrijving kledij dader, gestalte …).

Meer informatie over de veiligheid op het spoordomein vind je op de website van de NMBS.

Tot op heden is het niet mogelijk om Securail op een meer discrete manier te contacteren bij een noodgeval. Als je je onveilig voelt op de trein is het nochtans van cruciaal belang dat je dit discreet kan melden.  

Minister van Mobiliteit Gilkinet verklaarde begin 2022 in de Kamer dat de NMBS bezig is aan een systeem dat noodoproepen mogelijk maakt via Whatsapp en SMS. Normaal gezien zou dit vanaf 2023 operationeel moeten zijn.

Wij hopen dat deze belangrijke functie snel beschikbaar wordt voor de reizigers en zullen hierover verder informeren zodra dit het geval is.

share