Online fietsplanner NMBS


Enkele weken geleden lanceerde de NMBS met BikeOnTrain haar nieuwe online fietsplanner. Deze applicatie toont welke trein het meest geschikt is als je je fiets wil meenemen. Vier kleuren – groen, geel, oranje en rood – geven aan hoe fietsvriendelijk een trein is. De kleur wordt bepaald door drie factoren: het totaal aantal fietsplaatsen op de trein, of de trein een lage opstap heeft en of er hulp van de treinbegeleider nodig is om de fietsruimte te openen. De rode kleur geldt enkel voor vervangbussen.

Voorlopig is BikeOnTrain enkel beschikbaar via een aparte applicatie. Wel kan je feedback achterlaten, waarmee NMBS rekening kan houden bij de definitieve versie. De NMBS plant om de fietsplanner in de loop van 2023 te integreren in de bestaande reisplanner op de app en website.

Ondervind je problemen met het meenemen van de fiets tijdens je treinreis? Je kan de NMBS contacteren via het nummer 02/528.28.28 of via haar contactformulier.

Als je niet tevreden bent met het antwoord van de NMBS, of als je geen reactie krijgt binnen een termijn van 1 maand, dan helpt de ombudsdienst je graag verder.

share