Opgelet! Negatieve coronatest verplicht als je met de trein naar Nederland reist


Als je ouder bent dan 12 jaar en met de trein naar Nederland reist, moet je sinds 29/12/2020 een verklaring van een negatieve coronatest (PCR-test) kunnen voorleggen.

Deze negatieve test mag maximaal 72 uur voor de aankomst in Nederland afgenomen zijn. Eenmaal in Nederland moet je daar bijkomend 10 dagen in thuisquarantaine.

Reizigers worden bij het instappen of tijdens de reis gecontroleerd en dit altijd vóór de eerste stopplaats in Nederland. Als je geen recente negatieve testverklaring kan tonen, word je bij de eerste stopplaats na de grensovergang verzocht de trein te verlaten.

Voor bepaalde groepen reizigers geldt er een uitzondering. Het reisadvies voor Nederland van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken vind je hier.  Meer informatie over de uitzonderingen vind je op de website van de Nederlandse overheid.

Op deze pagina kan je de reisadviezen voor andere landen bekijken.


* Alle info uit dit bericht is gebaseerd op gegevens die wij op het moment van publicatie ter beschikking hebben. Ombudsrail is niet verantwoordelijk voor onjuistheden ten gevolge van gewijzigde informatie.

share