Ronde van Frankrijk 2019 in België: de NMBS versterkt haar treinaanbod en lanceert het Ticket Etappe Binche


Op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli start de Ronde van Frankrijk 2019 in Brussel. Op maandag 8 juli start de derde etappe in Binche. De NMBS versterkt haar treinaanbod naar Brussel en lanceert het Ticket Etappe Binche. We geven je graag enkele aandachtspunten*.

Eerste en tweede etappe in Brussel

De NMBS promoot haar Weekendbiljet om op 6 en 7 juli naar Brussel te reizen of naar een andere plaats waar de koers passeert. Dit ticket is in veel gevallen inderdaad de meest voordelige keuze. Maar niet altijd. Als je bijvoorbeeld minder dan 26 jaar bent en van Oostende naar Brussel wil, dan is een Weekendbiljet duurder dan een Go Pass 1 (heen-en-terug) of 2 ritten van je Go Pass 10. Een Seniorenbiljet zal voor 65-plussers in veel gevallen ook goedkoper zijn. Ga dus goed na wat voor jou de meest voordelige oplossing is.

Op 6 en 7 juli legt de NMBS extra treinen in van en naar Brussel. Plan je reis via de routeplanner van de NMBS. Dat weekend kan je in Brussel ook gratis de metro, trams en bussen van de MIVB nemen. 

De eerste etappe (zaterdag 6 juli) start op het Koningsplein. Als je de start wil zien, kan je afstappen in het station Brussel-Centraal. De finish van de etappe van zaterdag 6 juli ligt in Laken. De NMBS legt extra pendeltreinen in tussen de stations Bockstael en Brussel-Noord tussen 14u en 20u. Het station Bockstael bevindt zich op enkele honderden meters van de aankomst.

De tweede rit (zondag 7 juli), een ploegentijdrit, start aan het Paleizenplein en eindigt aan het Atomium. Het Paleizenplein kan je best bereiken via het station Brussel-Centraal. Wil je de aankomst zien? Je kan gratis de metro (lijn 6) nemen vanaf het station Brussel-Zuid naar het station Heizel.

Er zijn nog andere mogelijkheden om op je bestemming in Brussel te geraken. Je kan de praktische gids raadplegen die beschikbaar is via deze link: https://www.brusselsgranddepart.com/letour/download/brussels-grand-depart-praktische-guids.pdf

Derde etappe met start in Binche

De derde etappe (maandag 8 juli) start in Binche. De startplaats ligt op enkele minuten wandelen van het station. De NMBS lanceert het ticket Etappe Binche, waarmee je korting krijgt op je heen-en-terugreis. De NMBS spreekt hier over een korting van 50%. In werkelijkheid wordt deze korting enkel toegepast op het deel van het Standaardtarief dat het vaste bedrag per rit overschrijdt. Je zal dus iets meer betalen dan de helft van de prijs van een Standaardbiljet.

We kunnen je opnieuw aanraden om goed te controleren of het ticket Etappe Binche voor jou wel degelijk de meest voordelige oplossing is.

Meer informatie over het ticket Etappe Binche vind je op de website van de NMBS: https://www.belgiantrain.be/nl/travel-ideas/inspiration/discover-belgium/top-topicals-and-specials/tour-de-france/july-8th


Meer informatie over de maatregelen die de NMBS neemt in het kader van de eerste 3 touretappes vind je hier.

Wij hopen dat je probleemloos naar de Ronde van Frankrijk kan gaan kijken. Ondervond je toch problemen met de trein? Je kan een klacht indienen bij de NMBS.
​​​​​​​

Krijg je binnen de maand geen reactie van de spoorwegonderneming of ben je niet tevreden met haar antwoord? Neem contact op met Ombudsrail. Wij zullen je klacht verder onderzoeken.* Alle info uit dit bericht is gebaseerd op gegevens die wij op het moment van publicatie ter beschikking hebben. Ombudsrail is niet verantwoordelijk voor onjuistheden ten gevolge van gewijzigde informatie.

    share