Wijziging tarieven NMBS op 01/02/2020


De NMBS past haar tarieven aan op 01/02/2020. Het persbericht van de NMBS over deze tariefwijziging vind je hier. De prijsstijging verschilt van product tot product. Slechts voor enkele producten blijft het tarief ongewijzigd. We geven je een overzicht:


  • Het Standaardbiljet en Weekendbiljet kennen een gemiddelde prijsstijging van 1,53%. De prijs varieert in functie van het aantal kilometer dat wordt afgelegd.

  • Trajectabonnementen en schoolabonnementen stijgen met 2,87 procent. De Campuskaart kent dezelfde prijsstijging.

  • Volgens de NMBS bedraagt de gemiddelde prijsaanpassing voor alle andere producten, buiten de abonnementen, 1,87 procent.

  • De prijs van het Seniorenbiljet stijgt volgens de NMBS met 0,20 euro per traject. Het seniorenbiljet mag nu ook gebruikt worden tijdens alle weekends in juli en augustus. Wij hebben enkele opzoekingen gedaan op de website van de NMBS en stellen vast dat de prijs van een seniorenbiljet 2e klas vanaf 01/02/2020 inderdaad 7,20 euro zal bedragen in plaats van 6,80 euro. De prijs van een seniorenbiljet eerste klas zou echter stijgen van 14,40 euro naar 15,30 euro, wat een prijsstijging betekent van 0,45 euro per traject.

  • De prijs van de Key Card wordt volgens de NMBS met 0,30 euro per traject aangepast. Dit betekent dus dat een Key Card 3 euro duurder zal worden. De NMBS vermeldt hier niet specifiek bij of deze prijsstijging zowel in 2e klas als in 1e klas geldt.

  • De prijzen van de Go Pass 1, Go Pass 10 en Go Unlimited, die gericht zijn op jongeren, blijven ongewijzigd.

  • De prijs voor een Rail Pass blijft ongewijzigd.


Het is belangrijk om de formule te kiezen die het beste bij jou past. We schreven hierover onlangs dit bericht: https://www.ombudsrail.be/nl/nieuws/kies-het-juiste-ticket-voor-de-juiste-prijs.

share