Wijziging tarieven NMBS vanaf 01 februari 2024


Vanaf 01 februari 2024 past de NMBS de tarieven van tal van haar producten aan. De tariefwijzigingen volgen de consumptieprijsindex en zijn volgens de NMBS conform de bepalingen van het openbaredienstcontract met de overheid. Om het wat overzichtelijk te houden, geven we je een overzicht.

Woon-school en woon-werkabonnementen, het Standard Ticket, de Senior en Youth Tickets 2de klas, als ook het ticket met korting verhoogde tegemoetkoming worden met 5,9% geïndexeerd.

Ook de verschillende Multi’s (Youth, Standard en Local) kennen een prijsstijging van 5,9%.

De prijzen van de City Pass in Antwerpen, Gent, Charleroi en Luik blijven ongewijzigd.

Ook de prijs van het Fiets Supplement verandert niet.

Voor pendelaars die gemiddeld 2 à 3 dagen telewerken, raadt de NMBS het Flex Abonnement aan. Vanaf nu kan iedereen (dus niet enkel B2B-klanten) volgende varianten aankopen: het Flex maandabonnement om 6-10 dagen per maand te gebruiken of het Flex jaarabonnement om 80-120 dagen per jaar te gebruiken. Bijkomend is het Flex Abonnement te combineren met het gamma parkeertarieven aan voorkeurstarief.

Naast de Flex Abonnementen blijven ook de standaardabonnementen nog steeds in het gamma. Hiervoor kan je steeds aan het loket of op de NMBS-website terecht.

Bij de aankoop van een ticket is het belangrijk om de juiste formule voor jou te kiezen. Hierover schreven we dit bericht. 

Opgelet! Aankopen via de website van de NMBS of via haar app zijn in de meeste gevallen niet terugbetaalbaar.

Heb je een klacht of een vraag over de producten van de NMBS? Contacteer eerst de klantendienst van de NMBS.

Als je niet tevreden bent met het antwoord van de NMBS, of als je geen antwoord krijgt binnen een termijn van 1 maand, dan helpt de ombudsdienst je graag verder.


* Alle info uit dit bericht is gebaseerd op gegevens die wij op het moment van publicatie ter beschikking hebben. Ombudsrail is niet verantwoordelijk voor onjuistheden ten gevolge van gewijzigde informatie.


Foto: copyright NMBS

share