Youth Holidays en Youth Holidays Combi ​​​​​​​


Festivals, uitstapjes naar de Kust of de Ardennen, pretparkbezoeken, verfrissing zoeken in een recreatiedomein: tijdens de zomermaanden valt er volop te beleven. Ben je jonger dan 26 jaar, dan is het Youth Holidays misschien wel iets voor jou. Nieuw is dat jongeren tussen 18 en 24 jaar ook kunnen kiezen voor de Youth Holidays Combi waarmee je onbeperkt op het net van de NMBS (2e klasse), De Lijn, MIVB of TEC kunt reizen. 

Youth Holidays (-26-jarigen)

Met dit vervoerbewijs reis je voor een week of een maand onbeperkt tijdens de zomervakantie (geldig tussen 29/06/2024 en 01/09/2024). Het is geldig voor ritten in tweede klasse tussen alle Belgische stations. Je kan het kopen aan de automaten, het loket of via de NMBS-website om het op je MOBIB-kaart te laden. Daarnaast is Youth Holidays ook beschikbaar via de NMBS-app. Opgelet: je kan de Youth Holidays dan enkel gebruiken via de NMBS-app op jouw smartphone en hij wordt niet op je MOBIB geplaatst.

Youth Holidays Combi (jongeren van 18-24 jaar)

Met dit vervoerbewijs kan je een maand (31 dagen) onbeperkt reizen op het net van de NMBS (2e klasse, supplement nodig voor reizen van/naar Brussels Airport-Zaventem), MIVB (uitgezonderd van Brussels Airport naar Brussels City via lijn 12), De Lijn (uitgezonderd Limburgse snellijnen) en TEC (inclusief A-lijnen).

De Youth Holidays Combi wordt enkel verkocht door de NMBS en is verkrijgbaar aan de loketten, via de verkoopautomaten en op de NMBS-website. Het vervoerbewijs wordt op je MoBIB-kaart geladen.

Opgelet! Als je gepersonaliseerde MoBIB-kaart De Lijn, MIVB of TEC nog niet geregistreerd is bij de NMBS, dien je eerst naar het loket te gaan om de kaart te laten registreren.

Aandachtspunten

Hou er wel rekening mee dat de Youth Holidays en de Youth Holidays Combi niet terugbetaalbaar zijn, noch recht geven op een compensatie bij vertragingen. Bovendien is het steeds interessant om na te gaan of je het juiste ticket aan de juiste prijs kiest.

Als je van/naar Brussels Airport-Zaventem reist, moet je bijkomend een Brussels Airport Supplement kopen.

Alle officiële informatie over de Youth Holidays en de Youth Holidays Combi vind je op de website van de NMBS.

Heb je een klacht of een vraag over de Youth Holidays (Combi)? Neem eerst contact op met de klantendienst van de NMBS.

Als je geen antwoord krijgt, of je kan je niet vinden in het verkregen antwoord, aarzel dan zeker niet ons te contacteren. Je dossier wordt dan door ons onderzocht.


* Alle info uit dit bericht is gebaseerd op gegevens die wij op het moment van publicatie ter beschikking hebben. Ombudsrail is niet verantwoordelijk voor onjuistheden ten gevolge van gewijzigde informatie.

share