Informatieverstrekking door verkopers van internationale treintickets
Als je een internationale treinreis wenst te boeken, kan je dit doen via de vervoerder zelf of via verschillende verkoopplatformen zoals NMBS Internationaal, Trainline, Omio…
Vaak worden deze reizen maanden op voorhand geboekt.
Op basis van dossiers die wij behandelen, blijkt echter dat reizigers die via deze verkoopplatformen boeken niet altijd geïnformeerd worden over wijzingen in de dienstregeling.
We kunnen je aanraden om steeds je contactgegevens door te geven als de betrokken verkoper hierom vraagt in het kader van haar informatieverstrekking over je reis.
Dit biedt echter geen enkele garantie dat je effectief geïnformeerd zal worden over eventuele aanpassingen. De informatie-uitwisseling tussen verkoopplatformen en de betrokken spoorwegondernemingen loopt namelijk soms mis.
Daarnaast kunnen we je ook aanraden om zelf de dienstregeling regelmatig na te kijken zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.
Merk je dat er een belangrijke wijzing is die een grote impact heeft op je reisschema? Contacteer dan zo snel mogelijk de verkoper van de tickets om na te gaan wat voor jou een oplossing kan zijn.
We geven je graag nog enkele bijkomende tips:
Voorzie bij het boeken van je treinreis zeker voldoende overstaptijd.
Ondervind je toch problemen tijdens je internationale treinreis? Weet wat je rechten zijn. Hou zeker ook de 100-minuten regel in gedachten.
Als je je aansluiting mist kan je misschien ook gebruik maken van de HOTNAT of AJC-overeenkomsten.
Wil je na de reis een klacht indienen over problemen die je hebt ondervonden tijdens je treinreis? Je kan je wenden tot de verkoper van de tickets en/of de betrokken vervoerder(s).
Ben je niet tevreden over het antwoord, of kreeg je geen reactie binnen de maand, dan onderzoeken wij graag jouw dossier.