Dossier in de kijker: scherm ticketautomaat

Date : 11/01/2019Om een beeld te geven over de werking van de ombudsdienst, bespreken we hier een dossier dat wij behandelden.


Een reiziger diende een klacht in bij de NMBS over een ticketautomaat in een onbemand station. Deze automaat stond volgens de klant in open lucht op het perron waardoor het scherm door de zon of regen vaak niet goed leesbaar was.

De NMBS bevestigde aan de klant dat er een zonnescherm zou worden geplaatst.

Na meer dan een half jaar liet de klant ons weten dat er nog steeds niets was gebeurd. Wij openden een bemiddelingsdossier en contacteerden de NMBS.

De NMBS beloofde opnieuw dat er in de komende maanden een zonne- en regenscherm zou komen. Een viertal maanden later was alles echter nog hetzelfde. Nadat we een aanbeveling formuleerden aan het adres van de NMBS, kwam er uiteindelijk een nieuw beeldscherm met een hogere helderheid en dus een betere zichtbaarheid op zonnige dagen en bij regenweer.


Het werkveld van Ombudsrail beperkt zich niet tot klachten over de treinen en de dienstregeling, ook bij problemen met de inrichting van de stationsgebouwen en de perrons kunnen wij tussenkomen.

Zie je in het treinstation iets dat beter kan? Je kan contact opnemen met de klantendienst van de NMBS via het contactformulier: https://www.belgiantrain.be/nl/support/forms.

Kreeg je van de NMBS geen reactie binnen de maand of ben je niet tevreden met het antwoord, dan kan je ons contacteren: http://www.ombudsrail.be/nl/contact.html?IDD=92&IDC=6. Wij zullen je klacht dan verder onderzoeken.

Development & Web design by defimedia, Powered by AToms®